Vacature voor seizoensarbeiders in het Netepark :  Het stadsbestuur heeft 5 functies in gesco-verband vacant voor technisch beambte seizoensarbeider Netepark (m/v). Het gaat om drie arbeiders met een contract van bepaalde duur (van 1 april 2014 tot en met 30 september 2014) en twee arbeiders met een contract van bepaalde duur (van 1 juni 2014 tot en met 31 augustus 2014). Kandidaten moeten in aanmerking komen voor een tewerkstelling als gesubsidieerde contractueel (gesco). Solliciteren kan tot en met 26 februari 2014. Meer informatie over deze vacatures vindt u op www.herentals.be/vacatures.

Stad Herentals doet mee met Earth Hour

Het stadsbestuur doet mee met de klimaatactie Earth Hour. Deze internationale actie van het World Wildlife Fund (WWF) vraagt burgers en overheden om gedurende een uur de verlichting te doven. De actie vindt plaats op zaterdag 29 maart tussen 20.30 uur en 21.30 uur. Het stadsbestuur dooft haar monumentverlichting van vrijdag 28 maart tot maandag 31 maart.

Sterrenkijkdagen in Herentals

De Amateursterrenkundigen van Herentals (ASH Polaris) stellen ook dit jaar hun kijkers ter beschikking tijdens de jaarlijkse Sterrenkijkdagen van de Vereniging Voor Sterrenkunde. Op vrijdag 7 en zaterdag 8 maart staan ze vanaf 19 uur aan het Fundatiehuis (Begijnhof). Om de sterrenhemel goed te kunnen waarnemen, dooft het stadsbestuur de openbare verlichting op het Begijnhof en in de omliggende straten van vrijdag 7 maart tot maandag 10 maart.  Meer informatie: www.sterrenkijkdagen.be

Hummeltjeshof vraagt uitbreiding aan bij Kind en Gezin

Het nieuwe decreet over de organisatie van kinderopvang voor baby’s en peuters gaat in op 1 april 2014. Zelfstandige kinderdagverblijven die met het inkomengerelateerde systeem (IKG-systeem) werken, kunnen bij Kind en Gezin een aanvraag indienen om meer kinderen op te vangen. Het Hummeltjeshof heeft momenteel toelating om 27 kinderen op te vangen. Het college beslist om een aanvraag in te dienen voor een uitbreiding van vijf plaatsen. Als Kind en Gezin de aanvraag goedkeurt, mag het Hummeltjeshof binnenkort 32 kinderen opvangen.

  40jaar Vlaamse Wielerschool en 25e Ronde voor Aspiranten

De Vlaamse Wielerschool viert dit jaar zijn veertigjarig bestaan en organiseert voor de 25ste keer de Ronde voor Aspiranten. Het stadsbestuur geeft toestemming om de Ronde voor Aspiranten op vrijdag 4 juli rond 16 uur te laten aankomen op de Grote Markt. Aansluitend biedt het stadsbestuur de deelnemers, ouders en begeleiders een receptie aan in de foyer van cultuurcentrum ’t Schaliken.

Sportkampen tijdens de paasvakantie

Tijdens de paasvakantie kunnen kinderen en jongeren deelnemen aan sportkampen in sportcomplex De Vossenberg. Twee weken lang kunnen de deelnemers zich uitleven onder begeleiding van gediplomeerde monitoren. Tijdens de tweede week organiseert de sportdienst ook kleutersportdagen voor kleuters geboren in 2008 en 2009. Inschrijven voor de sportkampen kan vanaf maandag 10 maart via www.uitinherentals.be/sportkampen. Hier vindt u ook het volledige programma.

Stedelijke vakantiewerkingen in juli en augustus

De verschillende stedelijke vakantiewerkingen geven kinderen de kans om de vakantietijd op een creatieve en speelse manier door te brengen. De kinderen spelen en ravotten er met leeftijdsgenoten, begeleid door enthousiaste monitoren.

Speelpleinwerking De Sjallekes

De stedelijke vakantiewerking is bestemd voor kinderen geboren tussen 2000 en 2009. Ze loopt van 30 juni tot 18 juli, van 28 juli tot 8 augustus en van 18 tot 22 augustus. De activiteiten vinden plaats van 9 tot 16 uur in de Vrije Basisschool op de Wijngaard (Wijngaard 9). Er is vooropvang vanaf 7 uur en naopvang tot 18 uur. Deelnemen aan de werking kost 4 euro per dag en wordt na de zomer via een onkostennota afgerekend. De voor- en naopvang kost 0,90 euro per begonnen halfuur, ter plaatse te betalen. Er is geen vakantiewerking op 11 en 21 juli.

Speelpleinwerking NoMo

Deze zomer organiseert het stadsbestuur een speelpleinwerking voor alle kinderen van Noorderwijk en Morkhoven geboren tussen 2000 en 2009. De speelpleinwerking NoMo loopt van 14 tot 25 juli in de lokalen van chiro Morkhoven en van 18 tot 29 augustus in de KLJ-lokalen in Noorderwijk. De werking vindt plaats op werkdagen van 9 tot 16 uur. Deelnemen kost 4 euro per dag.

Zomerwerking voor de kinderen van Diependaal

Kinderen van de wijk Diependaal, die tussen vijf en twaalf jaar oud zijn, kunnen van 14 juli tot 22 augustus terecht in het buurthuis. De activiteiten vinden plaats van 12 tot 16 uur. Deelnemen is gratis. Tijdens het weekend, op maandag 21 juli en vrijdag 15 augustus is er geen speelpleinwerking.

De Speelbus komt naar uw buurt

In juli en augustus toetert de Speelbus weer rond. Het busje, volgeladen met spel- en knutselmateriaal, trekt door de stad en stopt op verschillende pleintjes in Herentals, Noorderwijk en Morkhoven. De Speelbus komt elke voormiddag van 9 tot 12 uur en elke namiddag van 13 tot 16 uur in een andere wijk. Alle kinderen geboren tussen 2002 en 2009 mogen gratis meespelen. U krijgt een folder in de bus waarop u kunt terugvinden wanneer de Speelbus in uw buurt komt.